Pediatrie

Dit omvat tal van behandelmethoden:
gaande van schrijf en fijne motoriek, maar ook ondersteuning bij aangeboren letsels als bv. spina bifida (open ruggetje) waar al dan niet verlamming of spasticiteit bij aanwezig is.

Merk je vertraagde ontwikkeling bij je baby, peuter, kleuter dan kunnen we tips geven en kijken of het nodig is kinesitherapie op te starten.

Daarbij kan je ook terecht bij ons voor ademhalingstherapie bij verkoudheden alsook geïntegreerde relaxatie therapie bij emotionele moeilijkheden.

Tijdens de groei en puberteit gaat ons lichaam ook vele veranderingen door; hormonaal, mentaal en ook weefselgewijs. dit lijd ertoe dat het jonge lichaam vaak anders gaat reageren of andere letsels kan oplopen. daar helpen we graag met de juiste en op maat afgestemde aanpak

Heeft je kind het motorisch wat moeilijker kan je bij ons ook terecht voor testing.
je komt langs, we hebben een gesprekje over de voorgeschiedenis of wat je thuis al opmerkte en waar er nu problemen opduiken
daarna plannen we een moment in waarbij je kind een aantal gestandaardiseerde proefjes/opdrachten moet uitvoeren.

Waarom gestandaardiseerd?
in België word gewerkt met een systeem van terugbetaling naargelang de oorzaak van de problematiek.

Vele ouders schrikken een beetje en willen liever geen label als DCD, ADHD, autisme .... toegewezen krijgen en dat is heel begrijpelijk.
Waarom we dit dan wel doen: door deze benoeming krijg je een duidelijker overzicht waar je kind nood aan heeft, hoe de problematiek geneigd is te evolueren en hoe we op de best mogelijke manier ondersteuning kunnen bieden om jouw kind mentaal en fysiek zo sterk mogelijk te maken. En ze het zelfvertrouwen te geven die ze verdienen. Daarbij zal de mutualiteit na het doorsturen van het verslag ook een goedkeuring geven waardoor je kind recht heeft op terugbetaling van me beurten

Concreet zijn dit deze testen:
Movement abc (diagnostiek en belangrijk voor terugbetaling)
schrijftest (na 1jaar schrijfonderwijs)voor IQ en taal testen verwijzen we graag door naar gespecialiseerde artsen, spychologen, logopedisten.

Ped 2
Gespecialiseerd in Pediatrie
close menu