Oefentherapie

Vertrouwder, autonomer, steviger, sterker, mobieler, stabieler en vrolijker worden door en met beweging, dat is waarom de oefentherapie in een revalidatie zo cruciaal is!

20200901 0203

Hoe werkt het?

Door gecontroleerd de belasting op een weefsel systematisch te verhogen, wordt je lichaam op veilige wijze gestimuleerd om robuuster te worden. Hoewel extra aandacht wordt besteed aan het gekwetst weefsel (bv. een spier), wordt steeds rekening gehouden met je volledige lichaam. Een oefening heeft immers steeds effect op alle weefsels in het lichaam (dus ook op bot, kraakbeen, ligamenten, pezen, zenuwen enz.). Hoe sterker je lichaam wordt, hoe hoger de belastbaarheid. Hierdoor ben je minder snel onderhevig aan overbelasting en ben je dus beter beschermd tegen kwaaltjes, (overbelastings-) letsels en pijn. Oefentherapie is dus net als bewegingstherapie niet alleen belangrijk voor je genezingsproces, maar ook voor preventie van problemen in de toekomst.

Het spreekt voor zich dat een topsporter andere oefeningen krijgt dan een minder getrainde patiënt, maar kwalitatieve en persoonlijke begeleiding gebeuren met dezelfde toewijding! Jouw oefenschema wordt individueel samengesteld, aangepast aan de noden en mogelijkheden van jouw lichaam en rekening houdend met jouw doelstellingen.

close menu