Manuele therapie

Manuele therapie omvat alle technieken waarbij wij als therapeut ons handen gebruiken om jouw lichamelijk functioneren te bevorderen.
Hierbij gaat het voornamelijk over het bevorderen van beweeglijkheid van gewrichten en omliggende structuren (zoals zenuwen en bloedvaten), verminderen van spanning in de spieren en andere bindweefselstructuren (zoals fascia) en het laten afnemen van pijn. Dit doen we aan de hand van mobilisaties, translaties, tracties, weke delen technieken, ischemische compressie, stretching, harmonische technieken, …
Manuele therapie is voor ons vooral een middel om oefentherapie in de praktijk en bewegen in een dagdagelijkse setting te vergemakkelijken en staat zelden als een therapie op zichzelf. Samen met de andere middelen van de kinesitherapie pogen wij dus steeds op zoek te gaan naar een voor jou zo optimaal mogelijk evenwicht tussen manueel behandelen en oefentherapie.

Sample3

Sectietitel

Door gecontroleerd de belasting op een weefsel systematisch te verhogen, wordt je lichaam op veilige wijze gestimuleerd om sterker te worden. Hoewel extra aandacht wordt besteed aan het gekwetst weefsel (bv. een spier), wordt steeds rekening gehouden met je volledige lichaam. Een oefening heeft immers steeds effect op alle weefsels in het lichaam (dus ook op bot, kraakbeen, ligamenten, pezen, zenuwen enz.). Hoe sterker je lichaam wordt, hoe hoger de belastbaarheid. Hierdoor ben je minder snel onderhevig aan overbelasting en ben je dus beter beschermd tegen kwaaltjes, (overbelastings-) letsels en pijn. Oefentherapie is dus net als bewegingstherapie niet alleen belangrijk voor je genezingsproces, maar ook voor preventie van problemen in de toekomst.

Het spreekt voor zich dat een topsporter andere oefeningen krijgt dan een minder getrainde patiënt, maar kwalitatieve en persoonlijke begeleiding gebeuren met dezelfde toewijding! Jouw oefenschema wordt individueel samengesteld, aangepast aan de noden en mogelijkheden van jouw lichaam en rekening houdend met jouw doelstellingen.

Gespecialiseerd in Manuele therapie
close menu