Informeren

Jouw Kine kiest voor persoonlijke samenwerking!
Persoonlijkheid, lichaam, letsel en doelstelling zijn voor iedereen verschillend. In een vertrouwelijke en professionele sfeer de juiste weg uitstippelen is essentieel voor het bereiken van het beste resultaat.

Oefentherapie hangt onlosmakelijk samen met bewegingstherapie. Het is de logische volgende stap.

De focus bij bewegingstherapie ligt op bewustwording, bij oefentherapie wordt gefocust op het verhogen van de belastbaarheid van je lichaam. Dit gebeurt net als bij bewegingstherapie door gebruik te maken van actieve oefeningen. Alleen zal hier gekozen worden voor meer belastende oefenvormen. Dit kan door de tijdsduur of het aantal herhalingen van een oefening te verhogen, maar ook de gebruik te maken van externe belasting (gewichten, halters, kettlebels, teraband, tubing, trekapparaat, slingtherapie, etc.).

Door gecontroleerd de belasting op een weefsel systematisch te verhogen, wordt je lichaam op veilige wijze gestimuleerd om sterker te worden. Hoewel extra aandacht wordt besteed aan het gekwetst weefsel (bv. Een spier), wordt steeds rekening gehouden met je volledige lichaam. Een oefening heeft immers steeds effect op alle weefsels in het lichaam (dus ook op bot, kraakbeen, ligamenten, pezen, zenuwen enz.). Hoe sterker je lichaam wordt, hoe hoger de belastbaarheid. Hierdoor ben je minder gevoelig voor overbelasting en ben je dus beter beschermd tegen kwaaltjes, (overbelastings-) letsels en pijn. Oefentherapie is dus net als bewegingstherapie niet alleen belangrijk voor je genezingsproces, maar ook voor preventie van problemen in de toekomst.

Het spreekt voor zich dat een topsporter andere oefeningen krijgt dan een minder getrainde patiënt, maar kwalitatieve en persoonlijke begeleiding gebeuren met dezelfde toewijding! Jouw oefenschema wordt individueel samengesteld, aangepast aan de noden en mogelijkheden van jouw lichaam en rekening houdend met jouw doelstellingen.

Gespecialiseerd in Informeren
close menu