Kinesist Gent – Kinesitherapie Praktijk

Servaas Breyne
Geboren en getogen in Gent. Naast het klassieke schoolgebeuren heb ik een muzikale opleiding genoten en is sport onmisbaar sinds mijn jeugd. Zo heb ik tot mijn 16de gedanst en ben ik nog steeds actief binnen de Belgische schermwereld. Wat dat laatste betreft, kan ik met enige trots zeggen op internationaal niveau aan competitie te hebben gedaan.

Opleiding
In 2009 startte ik met de opleiding kinesitherapie aan de Ugent. Na de bacheloropleiding koos ik voor de afstudeerrichting revalidatiewetenschappen en kinesitherapie bij musculoskeletale aandoeningen, waaronder ook sportkinesitherapie. Zes jaar na aanvang heb ik mijn diploma op zak. Een jaartje meer omdat ik mijn tweede jaar opsplitste om me beter toe te leggen op het schermen. Met studeren is het echter nog niet gedaan! In 2015-2016 volg ik de opleiding Manuele therapie aan de Ugent om zowel mijn klinisch redeneren als mijn vaardigheden verder uit te breiden en te verfijnen. Ook voor de toekomst staan er nog enkele cursussen op het verlanglijstje. Kinesitherapie is een discipline die steeds vernieuwt. Ik vind het belangrijk deze nieuwe inzichten zo goed mogelijk op te volgen, om je zo de meest optimale behandeling te kunnen bieden!

Loopbaan
Als student richtte ik na vele vakantiejobs een eigen bedrijfje op in bijberoep. Daarmee geef ik nog steeds schermintiaties aan scholen, bedrijven, evenementen, enz.. Ook volgde ik aan de Vlaamse trainersschool een opleiding tot initiator en vervolgens trainer B schermen. Ik ben dan ook actief als trainer in een Gentse schermclub en geef in de zomer regelmatig een sportkamp voor BLOSO.

Wat kine betreft, liep ik tijdens mijn opleiding stages op volgende plaatsen:

 AZ Alma Eeklo
 AZ sint Lucas Gent
 De Heide Merelbeke (centrum voor motorisch gehandicapten)
 GymFed Vlaanderen (topsport)
 BZIO Oostende (revalidatiecentrum)
 Sportkinesitherapie UZ Gent
 Katutura State Hospital Windhoek, Namibië.

Dat laatste was een fantastische afsluiter en heeft mij veel creativiteit en ervaring bijgebracht. Niet enkel op vlak van kinesitherapie, maar ook het leven in het algemeen! Sinds mijn afstuderen deed ik ook enkele vervangingen op de Gymnastiek Federatie Vlaanderen en af en toe begeleid ik de atleten op wedstrijd.

Nu is de grote uitdaging van Jouw Kine een dynamische en kwalitatieve praktijk te maken! De motivatie ontbreekt alvast niet!

jouw-kine-aalst-kinesitherapie

jouw-kine-aalst-kinesist-servaas jouw-kine-aalst-servaas-breyne