Kinesist Gent – Kinesitherapie Praktijk

Jouw Kine
Jouw Kine is een jonge en dynamische kinesitherapie praktijk. De praktijk werd opgericht in oktober 2015 door kinesitherapeut en manueel therapeut Servaas Breyne. De huidige vestiging is gelegen in Gent.

Een heldere visie:

Jouw Kine ondersteunt jouw genezings- en optimalisatieproces door duidelijke informatie en gerichte bewegingsexpertise te integreren in persoonlijke begeleiding, met een focus op actieve en positieve samenwerking.

kinesitherapie-informatie

manuele-therapie-aalst

Stevig onderbouwd:

Een consistente, heldere visie is belangrijk. Door deze duidelijk te communiceren worden onmiddellijk de juiste verwachtingen gecreëerd en misverstanden voorkomen. Kernwoorden in de visie van Jouw Kine zijn genezing én optimalisatie; persoonlijk; inzicht; actief en bewegingsgericht.

Jouw Kine heeft tot doel tijdens jouw genezingsproces samen met jou de juiste voorwaarden te creëren zodat je lichaam gestimuleerd wordt te genezen. Daar stopt het echter niet! Jouw Kine hecht evenveel belang aan het optimalisatieproces van je lichaam. Zo voldoet het aan de opgelegde belasting en neemt de kans op letsels in de toekomst af.

Jouw Kine kiest voor persoonlijke samenwerking! Persoonlijkheid, lichaam, letsel en doelstelling zijn voor iedereen verschillend. In een vertrouwelijke en professionele sfeer de juiste weg uitstippelen is essentieel voor het bereiken van het beste resultaat. Naast samenwerking tussen patiënt en therapeut hecht Jouw Kine ook veel belang aan een goede samenwerking met andere betrokken zorgverleners (dokters, specialisten, etc.).

Jouw Kine zal steeds zijn best doen om duidelijke informatie over probleem en oplossing te geven. Door op een verstaanbare manier uitleg te geven, wordt inzicht gecreëerd in het hoe, wat en waarom. Dit inzicht bespoedigd het herstel en zorgt ervoor dat de patiënt terug controle ervaart over de situatie.

Jouw Kine is ervan overtuigd dat een actieve aanpak, waarbij lichaamsbesef wordt gestimuleerd en de controle bij jezelf ligt, de efficiëntste en meest duurzame weg is naar een sterk en beweeglijk lichaam. Naast manuele technieken zal Jouw Kine je daarom zo snel mogelijk actief laten bewegen. Uiteraard onder nauwkeurige begeleiding. Het vertrouwen in deze visie wordt ondersteund door persoonlijke ervaring van jouw therapeut in de internationale topsport, vroeger als atleet en tegenwoordig als kinesitherapeut (ref. Gymnastiek-Federatie en Vlaamse Schermbond).