Kinesist Gent – Kinesitherapie Praktijk

myofasciale-therapie

myofasciale-therapie-gent

Myofasciale therapie

Pijn kan soms veroorzaakt worden door het verkeerd functioneren van spieren. Bepaalde spieren worden soms systematisch overbelast, waardoor in de spier verkrampingen ontstaan. Deze verkrampingen kunnen leiden tot pijn. Zowel lokaal rond het verkrampte pijnpunt, als pijn op een andere locatie in het lichaam (gerefereerde pijn of uitstralende pijn).

Een voorbeeld van gerefereerde pijn is hoofdpijn veroorzaakt door slecht functionerende nekspieren. Myofasciale therapie is een behandelvorm waarbij de pijnpunten, ook wel trigger points genoemd, in deze spieren worden opgezocht en behandeld. Hiertoe worden verschillende technieken aangewend, zoals rekkingen, ischeamische compressie, aanprikken met een naald, etc... Het hoofddoel van deze behandelmethode is pijnvermindering en ontspanning van de spier. Zo worden de voorwaarden gecreëerd om de spier opnieuw op een normale manier te laten werken en verder te versterken.

Meer informatie over myofasciale therapie kan je vinden via de volgende link: http://www.trigger.be/index.php/myofasciale-therapie