Kinesist Gent – Kinesitherapie Praktijk

Manuele therapie

Jouw Kine mag zich sinds 30 juni 2016 officieel manueel therapeut noemen. Dit gespecialiseerd diploma wordt behaald na het succesvol beëindigen van een 1-jarige postgraduaatsopleiding aan een erkende instelling. Jouw Kine behaalde zijn diploma aan de Universiteit Gent.

oefentherapie

manuele-therapie

Wat is manuele therapie?

‘Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie of kinesitherapie voor wat betreft de behandeling van neuro-musculoskeletale condities. Gebaseerd op doorgedreven klinisch redeneren en gebruik makend van zeer specifieke behandelingsmethoden, waaronder manuele technieken en therapeutische oefeningen. Manuele therapie integreert en wordt gestuurd door de beschikbare wetenschappelijke en klinische bewijskracht en het biopsychosociaal kader van elke patiënt.’
- Definitie van Manuele therapie volgens IFOMPT

En in mensentaal?

Deze specialisatie binnen de kinesitherapie is voornamelijk gericht op nek, rug, bekken, armen en benen. Na gedetailleerd onderzoek wordt een behandelingsplan uitgestippeld waarbij gebruik gemaakt wordt van harmonische technieken, mobilisaties, rektechnieken, manipulaties (‘kraken’), therapeutische oefeningen, etc… Deze lokale manuele aanpak van jouw kinesist zorgt ervoor dat het probleem gericht en in de kern aangepakt wordt. De therapie wordt sterk ondersteund door wetenschappelijk onderzoek en houdt rekening met bio-psychosociaal kader van elke individuele patiënt. Met andere woorden, Jouw Kine zorgt voor een behandeling op maat!