Kinesist Gent – Kinesitherapie Praktijk

Jouw Kine en Jouw Chiropractor

Een team voor jouw gezondheid!

Het geheel is meer dan de som der delen, zeker als het over gezondheid gaat. Om jou als patiënt zo optimaal mogelijk te kunnen helpen werkt Jouw Kine nauw samen met Jouw Chiropractor. Elk een specialist in een bepaald deeltje van jouw gezondheid. Elk vertrekkende vanuit z’n eigen visie, focuspunten en technieken. Jouw Kine zal dieper ingaan op je bewegingsstelsel en hoe je er gebruik van maakt. Jouw Chiropractor is dan weer de specialist in alles wat te maken heeft met het interne evenwicht (homeostase) van je lichaam en de soepelheid van je zenuwstelsel. Samen kunnen we een veel completere begeleiding bieden voor jouw probleem dan dat ieder op zich zou kunnen doen.

Een lichaam is een complex mechanisme, waarbinnen alle onderdeeltjes met elkaar in verbinding staan. Een verstoring op eender welke plaats in het mechanisme kan aanleiding geven tot klachten op een andere lokalisatie. Zo kan een wervel in een slechte positie ervoor zorgen dat signalen uit de hersens onvoldoende de beenspieren bereiken. Doordat de spier niet correct wordt aangestuurd, kan je anders gaan bewegen. Dit leidt tot een andere belasting op je lichaam en dat kan klachten veroorzaken. Chiropractors zijn erin getraind om deze oorzaken op te sporen en weg te nemen. Zo wordt het lichaam terug in balans gebracht, functioneert het beter en voelt het gezonder.

jouw-chiropractor-behandeling

chiropractor

Slechts enkele chiropractische behandelingen kunnen je helpen het intern evenwicht te herstellen. Jouw Kine zal je dan helpen deze correcties bestendigen en het lichaam verder op te trainen. Door het samenwerken maximaliseert niet alleen de kans dat we je klachten kunnen verlichten en zelfs volledig verhelpen, maar wordt, eens de klachten verdwenen zijn, jouw gezondheid op lange termijn bevorderd! Een ander pluspunt is dat het risico op fouten en het missen van belangrijke details heel klein wordt, doordat we je met verschillende professionals nauwgezet opvolgen en onderling duidelijk communiceren. Twijfels of chiropraxie een meerwaarde kan zijn in jouw herstelproces? Jouw Kine geeft je graag individuele raad!

De chiropractors waarmee Jouw Kine samenwerkt zijn vakkundig geschoold en hun behandelingen zijn dan ook volkomen veilig. Zij behandelen mensen van alle leeftijden, zelfs baby’s, en met een verscheidenheid aan klachten. Wens je meer informatie over onze samenwerking en over wat chiropraxie voor jou kan betekenen, spreek mij dan zeker aan of neem een kijkje op www.jouwchiropractor.be.

 

Wij staan als team alvast klaar om jouw gezondheid te stimuleren!