Kinesist Gent – Kinesitherapie Praktijk

Behandelingen gebeuren uitsluitend op afspraak. Een afspraak maken kan op verschillende manieren:

 • Online: Afspraak maken
 • Telefonisch op het nummer: 09 391 19 80
 • Via mail: info@jouwkine.be
 • Door even langs te komen in de praktijk: Blazoenstraat 5, 9000 Gent

De praktijk beschikt over alle faciliteiten om jou optimaal te behandelen (behandeltafel, materiaal, oefenzaal,…) en verdient dus steeds de voorkeur als behandellocatie.

Indien het voor jou niet mogelijk is om tot in de praktijk te komen, is een huisbezoek mogelijk.

 • Het voorschrift van jouw geneesheer
 • Je identiteitskaart
 • Een klevertje van je ziekenfonds
 • Alle relevante informatiev.m. je klacht. Dit kan zowel medische beeldvorming (rx, CT, MRI, echo, etc.) zijn, als ook verslagen van andere zorgverleners, protocols, … . Hoe vollediger jouw dossier, hoe beter de zorg!
 • Comfortabele kledij: zie ‘welke kledij draag ik best als ik naar de kine ga?’
 • Indien je binnen hetzelfde kalenderjaar reeds therapie kreeg bij een andere kinesitherapeut, gelieve te vermelden hoeveel beurten je reeds kreeg. Dit is belangrijk in het kader van een correcte terugbetaling door de mutualiteit.
 • Indien je betalingsmoeilijkheden hebt, mag je dit ook steeds vermelden. Bij Jouw Kine is het mogelijk gebruik te maken van de derdebetalersregeling, waarbij je enkel het remgeld betaald en de mutualiteit de rest van het bedrag rechtstreeks betaald. Hiervoor dien je een formulier aan te vragen bij je mutualiteit en af te geven aan je kinesitherapeut.

Op zich maakt het niet zoveel uit wat je aanhebt, maar gemakkelijke sportieve kledij is aan te raden (T-shirt, joggingbroek, short,…). Zo zal je het minst gehinderd worden tijdens je oefeningen. Juwelen laat je best uit tijdens de behandeling en een haarrekkertje kan altijd handig zijn!

Probeer steeds op tijd op je afspraak te zijn, ben je te laat, dan zal de behandeling korter duren.

Indien je niet aanwezig kan zijn, probeer dan ten laatste 24u op voorhand de afspraak te annuleren. Gereserveerde afspraken die niet 24 u op voorhand en met grondige reden worden afgezegd zullen worden aangerekend, zonder terugbetaling van de mutualiteit.

 • Er wordt steeds begonnen met het opstarten van een dossier. Zo beschikt Jouw Kine over alle nodige administratieve gegevens en wordt een vlotte communicatie mogelijk.
 • Vervolgens wordt een vraaggesprek (anamnese) afgenomen. Hierbij zal jouw kine allerlei vragen stellen over jouw aandoening. Dit is een eerste stap om inzicht te krijgen in jouw ziekte- en genezingsproces.
 • Erna volgen de inspectie en het klinisch onderzoek. Op basis van je houding, beweging en de resultaten van enkele testjes, krijgt jouw kine een gedetailleerd en volledig beeld van wat er misloopt en waar er aan gewerkt moet worden.
 • Eens het onderzoek is afgerond zal jouw kine samen met jou de behandelingsopties overlopen en een behandelplan
 • Indien mogelijk wordt er tijdens de eerste zitting ook begonnen met de behandeling.

De eerste behandeling dient plaats te vinden binnen de twee maanden na de datum die op het voorschrift staat vermeld.

Een intake duurt gemiddeld 45 min.

Een standaard vervolg behandelsessie duurt 30min. Het is mogelijk dat deze aangevuld wordt met oefeningen die je zelfstandig verder uitvoert in de oefenzaal.

 • Per jaar heb je recht op een terugbetaling voor 18 COURANTE behandelingen (met de hoogste terugbetaling). Als later een nieuw probleem ontstaat waarvoor kinesitherapie is aangewezen, kan de adviserende geneesheer van jouw mutualiteit per jaar nog max. 2 reeksen van 18 verstrekkingen toestaan.
 • Bij een F- Acuut PATHOLOGIE bijvoorbeeld na chirurgische ingrepen met een nummer groter dan N200 heb je recht op 60 terugbetaalde behandelingen.
 • Bij een F- B PATHOLOGIE bijvoorbeeld gangrevalidatie, lymfoedeem. In deze gevallen heb je recht op 60 behandelingen.
 • De terugbetaling bij E-PATHOLOGIEËN zijn niet gelimiteerd in aantal behandelingen zolang de goedkeuring loopt.

Jouw Kine is een gedeconventioneerde praktijk. Dit wil zeggen dat Jouw Kine zich niet houdt aan de tarieven van het RIZIV. Wel volgt Jouw Kine de richttarieven van de beroepsvereniging Axxon. Een intake kost 45€, een standaard behandeling in de praktijk kost 30€ een huisbezoek 35€. Ongeveer de helft hiervan wordt terugbetaald door je ziekenfonds.
Hoeveel een behandeling precies kost is afhankelijk van patiënt tot patiënt en behandeling tot behandeling. Op de website www.riziv.be kan je je eigen situatie raadplegen.

De betaling gebeurt per sessie. Betaling zijn mogelijk als cashbetaling of via de PayConiq app.

Er is ook een mogelijkheid om via budget te werken: hierbij betaal je de eerste behandeling een bepaald budget dat wij in jouw dossier blokkeren. Vervolgens trekken we daar per beurt een het tarief van de behandeling van. Zo hoef je niet elke keer te betalen (handig als het bijvoorbeeld je kinderen zijn die naar de kine komen en zelf nog geen geld bij hebben). Als dit budget op het einde van de reeks niet is opgebruikt, krijg je dat uiteraard van ons terug.

Op het einde van 9 sessie of bij het afsluiten van de behandelreeks wordt een getuigschrift afgedrukt een meegegeven. Dit dien je dan in bij de mutualiteit voor terugbetaling

Toch nog vragen?

Vul onderstaand formulier in om contact met mij op te nemen. Ik reageer zo snel mogelijk!